Var inte så bitter

När vi kommer till mat och dryck i kombinations finns det flera aspekter man bör ta hänsyn till och iakta viss försikthet när det gäller andra. Bitterheten är en av de smaker som kan omedvetet försämra drin mat och dryckupplevelse. 
 
Bittra smaker får vi främst från sallad men även från öl och skalet på frukten. Dessa toner är balanserade i själva frukten eller drycken men när den kombineras med mat får den en allt större och ibland destruktiv roll. 
 
Experiment
Köp hem endivesallad och servera bladen med ett strävt rött vin eller en sträv öl vid sidan av. De kommer förstärka varandra och bitterhet är sällan en angenäm upplevelse i högre grad. Prova nu lägg till ett par droppar tabasco till samma kombinaton och du märker att bitterheten från drycken och salladen förstärker hettan och det blir starkt a la Harakiri upplevelse. 
 
Men hur ska jag hantera bitterhet för älskar sallad?
Svaret är att använda fetare tillbehör i maträtten och när der gäller drycken så undvik som ovan förstått bittra smaker och allt för mycket strävhet i vinet. 
 
Kom ihåg just denna balanstanke när ni gör salladen till sommarens utflykter som ni äter med svalkande rosévin som har en viss bitterhet som kan försärka ovanstående.
 
Ha en fortsatt härlig vår
 
Fridens!