Alla hjärtans dag

Om exakt en vecka är det kärlekens högtidsdag. 
 
 
 
Jag är ganska konservativ av mig när det gäller vissa högtider och Alla hjärtans dag är en sådan och har blivit allt mer. Att en dag visa det där lilla extra utöver vardagsromantiken! 
 
Gå ut på restaurang ser flera som synonymt med denna dag men jag rekommenderar er istället att ansamla lite extra energi och engagemang och skapa en helkväll hemma. Det är inte dyrare, mindre uppskattat eller jobbigt, snarare tvärt om!
 
Laga en middag är alltid uppskattat och vad man en gör som är det där lilla extra kommer alltid uppskattas himmelskt mycket. Hur avancerat man sedan gör det är upp till en själv. Men olika typer av mat är olika romantiska efter tycke och smak såklart. 
 
När din vän, date, sambo, särbo eller fru kommer hem så var direkt redo med blommor, ett glas bubblande dryck och hjälp denne gärna med jackan för att visa att det här är vår kväll och jag tar hand om dig. Skapa en personlig spellista med låtar som betyder mycket för er båda. 
 
 
Rekommendationer på romantisk mat för en lyckad alla hjärtans dag
 
Plockmat
Det är alltid mysigt att äta tillsammans med händerna där man får chans att plocka från samma tallrik och på så sätt komma närmre varandra. Tips på bra plockmat är ostron, små löjromstoast, små anklevertoast alternativt exempelvis räkor. Soppa är även mysigt och varför inte då en soppa som du toppar med champagne vid serveringen?
 
Sharing plate
Åter igen när det kommer till varmrätten så laga gärna mat som ni båda kan plocka av. Ju fler skålar desto bättre där ni kan plocka under hela varmrätten. Långkokta grytor eller en bakad stek är ett hett tips som är lätt att förbereda och tar inte tid från er under själva middagen när ni ska fokusera på varandra. 
 
Ost
Jag fullkomligt älskar ost men här gäller det att ha känsla. Älskar din partner alla typer av ost är de bara köra på med ett brett spektra. Men har du en doftkänslig partner så undvik tvättade ostar och mögelostar som har en tendens att försämra andedräkten och dra ner hångelpotentialen rejält. När det träffar rätt så är de magiskt och ett säkert kort när det gäller ost är Brillat Savarin, en triple cream cheese som även är drottningens favoritost. 
 
Dessert
Choklad, det är få som inte älskar choklad och här sätter bara fantasin gränserna. Gör en enkel kladdkaka exempelvis med en bärsås som bryter den krämiga chokladen med bärig syra.
 
 
Drycker
Om ni serverar alkohol så håll ner på mängden för ingen vill vara full på alla hjärtans dag för det är bland de mest ocharmiga som finns! Börja gärna med ett glas mousserande, varför inte champagne eller alkoholfri bubblande dryck? 
 
Införskaffa gärna halvflaskor att dricka under middagen så undviker ni att mängden alkohol drar iväg. Idag finns det välsorterat utbud av halvflaskor på flera Systembolag i vårt avlånga land. 
 
 
Hur det kan gå till
exempel plockat ur de verkliga livet.
 
Förrätt
Crème Ninon
Grön ärtsoppa som toppas med champagne. 
Dryck: 2002 De Venoge, Louis XV, roséchampagne.
 
Huvudrätt
Gryta på Bressekyckling med tryffel och potatispuré.
Puttrande gryta på finaste kyckling.
Dryck: 2003 Bouchard, Beaune Greves 1er Cru, Vigne de l'enfant Jesus
 
Dessert
Choklad deluxe
chokladindränkt sockerkaksbotten med frisk körsbärssorbet.
Dryck: Kaffe och avec.
 
 
Stort lycka till!